سفارش تبلیغ
صبا ویژن

عاشقی -3

صفحه خانگی پارسی یار درباره

نماز راز سعادت و سربلندی

    نظر

نماز راز سعادت و سربلندی

 

«بسم الله الرحمن الرحیم»

و ما خلقت الجن والانس الا لیعبدون « 56 ذاریات»

و خلق نکردیم جن و انس را مگر برای اینکه مرا به یکتای پرستش کنند .

فاقیموالصلوات ان الصلوه کانت علی المؤمنین کتبا"موقوتا (103 نساء)

نماز به پای دارید که برای اهل ایمان حکمی معین و واجب و لازم است .

 

فلسفه واقعی آفرینش انسان عبادت پروردگار است ، در این راستا با توجه به موقعیت فراهم آمده در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ادارات و دستگاههای دولتی خصوصا" مجموعه هایی که بافت کاری و اداری دارند مثل وزارت  خانه ها ، ادارات ، کارخانجات و شرکتهای تعاونی و اداراتی که جمعیت مناسبی دارند، برای مبلغ دینی و مسئول متعهد به مبانی دین اسلام ، یک هدف و فرصت نشر معارف اسلامی به شمار می آیند که در جهت جلب رضای الهی و گسترش معنویت از آن می توان استفاده بهینه کرد در اینگونه ادارات و دستگاههای  حرکتهای فرهنگی و دینی بسیاری می توان انجام داد ،  با توجه به متغیرهای فراوانی که ادارات و دستگاههای دولتی و خصوصی دارند می توان فضایی مناسب را ایجاد کرد ،و مبلغ و امام جماعت محترم در شرایط مناسب به اقتضای زمان و مکان به تبلیغ معنویت دینی و فرهنگی بپردازد .

     لذا جهت رسیدن به اهداف نورانی فریضه اقامه نماز جماعت در مکانهای فوق  نکاتی ضروری است که مورد توجه ائمه جماعات محترم قرار گیرد .

* نماز جماعت :  ضروریست که بصورت منظم و سروقت برگزار گردد ، مثلا" اگر اعلام شد که یک ربع بعداز اذان نماز جماعت برگزار می شود حتما" سر وقت و خیلی منظم در هر روز کاری این برنامه اجراء شود تا همه بدانند در چه ساعتی کار را رها کنند که امور اداره مختل نشود و موجب نارضایتی ارباب  رجوع نگردد و بهره وری کاهش نیابد .

* سخنرانی : رعایت مسائل ذیل در سخنرانی ضروری است :

الف – سخنرانی باید باتوجه به نظر مسئولین انجام شود ، و در صورت صلاحدید مدیران مربوطه سخنرانی انجام نشود .

ب – اگر بنا شد که سخنرانی هر روز ایجاد شود بیش از 5 تا 7 دقیقه  بیشتر نباشد ، چرا که ضایعات آن زیاد خواهد بود .

ج – مطالب گفته شده یا موضوعات مطرح شده بهتر است با توجه به نیازهای منطقه و اداره باشد .

د – احکام مورد نیاز حتما" گفته شود و مورد غفلت قرار نگیرد .

هـ – بیان معارف و اخلاقیات دینی و سیاسی  مورد توجه قرار گیرد ، چرا که برای هر مجموعه انسانی مناسب است .

ی – در سخنرانی اهداف سازمانی و اداره فراموش نشود از این رو باید مطالبی در جهت تقویت اهداف اداره و سازمان مطرح گردد ، مثلا" اگر در بیمارستان سخنرانی می شود اهمیت رسیدگی به بیماران و جایگاه معنوی عبادی آن مطرح شود به هر حال اهداف سازمانی آن اداره تقویت گردد .

      * از دیگر  مسائل مهمی  که لازم است در سازمانها و ادارات مورد توجه ائمه جماعات قرار گیرد بحث ارتقاء و رشد کیفیت خدمات و محصولات است و از سوی دیگر چون در تولید و ارائه خدمات دقت کافی بعمل نمی آید ، تا جائی که به دلیل عدم تعهد و دلسوزی لازم که در برخی از آنها سهل انگاری بصورت فرهنگی مخرب در می آید که موجب دلسردی ارباب و رجوع می گردد ، لذا حل این معضل با تقویت باورهای دینی به راحتی قابل درمان است .

تا اتلاف وقت مکرر ساختگی برای مراجعات ارباب  رجوع صورت نگیرد ، چون امام جماعت می تواند با توصیه های دینی در زمینه ارائه کار منتقی و حساب شده و پرهیز از اذیت و آزار مردم نیروها را به خدمت صادقانه دعوت نماید.

* کارکنان و کارمندان و کارگران می توانند با تغییر و تصحیح نیت ، از اداره سازمانی خود مکانی برای قرب الهی بسازند  و با تلاش گسترده به جلب رضای خدا وند روی آورند ، پس افرادی که دارای نیت خدا پسندانه هستند ، عاشقانه سعی در حل مشکلات مردم داشته و به آنان خدمت می کنند و ضریب نارضایتی را در حد زیادی کاهش می دهند ، لذا با تأکید امام جماعت محترم برای موضوعات ، جهت ایجاد سازمانی یا اداره ای سالم بستر سازی صورت می گیرد و موجب می شود حقوق کارکنان و کارگران پاک  شود و آنان رزقی حلال داشته باشند .

*  حل آسیب ها  : ائمه جماعات محترم اگر روبرو شدند با آسیب هائی که کم و بیش وجود دارد اعم از رشوه گرفتن تا بده بستان ادارای و تضیع حقوق مردم و اذیت آذار ارباب  رجوع لازم است ضمن ارتباط با نیروهای متعهد ، این آسیبها را شناسائی و با ظرافت خاصی نسبت به حل آنها بکوشند ، مثلا" می تواند با پیشنهاد قوانین پیشگیرانه مدیر اداره را یاری دهد .

* گسترش معنویت در نیروهای اداره ، تقویت وجدان کاری و باورهای درونی از عمیق ترین و دقیق ترین کنترلها است .

* در راستای احیاء نمودهای ملی و مذهبی ،  اعیاد و شهادتها فرصتی برای ترویج مسائل دینی و تعمیق باورهای مردم است ، لذا  لازم است مورد توجه قرار گیرد ، و با توجه به ظرفیتهای اداره فرصتی برای چنین مراسم ها و اهداء جوایز و تشویق نیروهای فعال می تواند نقش موثری در جلب و جذب به نماز جماعتها باشد .

* ارتباط مستقیم  با نیرو های توانمند و مستعد و با ایمان و بهادادن و فعال کردن اینگونه افراد در جهت نشر معارف و حفظ ارزشهای دینی از آنان استفاده کرده ، لذا این حرکت از سوی نیروهای که انگیزه ای دینی دارند موجب می شود که گسترش معارف دینی به سهولت و وسعت زیادی انجام شود .

*از دیگر مسائلی که بسیار لازم است امام جماعت محترم مورد توجه قرار دهد این است که کارکنان و کارگران در بسیاری از مجموعه ها نسبت به مافوق  ها و هم ردیفان خود دچار مشکل و حساسیت هایی می شوند که معمولا" به روحانی و امام جماعت به عنوان امین خودمنتقل می کنند و  واکنش امام جماعت در برابر این مسائل ، بسیار حساس و موثر است از این رو پیشنهادات ذیل لازم است  مورد توجه قرار گیرد.

الف – شنونده خوبی باشید ، در دل افراد را گوش کنید و آنها را از خود نرانید .

ب – هرگز قضاوت نکنید حتی با گفتن جمله یا واژه های مانند (عجب) ، ( من نمی دانستم ) ، (خیلی عجیب است ) و... داوری نکنید که تبعات آن بسیار نا مطلوب است .

ج – هر اشکالی را به مافوق ها منتقل نکنید بلکه اگر افراد زیادی آن مشکل را مطرح کردند مورد توجه قرار دهید .

د – مطالب را خیلی محترمانه و محرمانه به مسئولین منتقل کنید تا واکنشهای نامطلوب و برخورد تند آنان به حساب امام جماعت گذاشته نشود .

هـ  طرح مسائل و مشکلات و کارکنان توسط امام جماعت با مسئولین نباید به گونه ای باشد که مسئولین احساس کنند امام جماعت مانند طلبکار عمل می کند ، و به دنبال زیاده خواهی و انتظارات بیجا ست .

و- واکنش و سخنان مسئولین نباید به نیروها منتقل ، زیرا در موارد بسیاری موجب فتنه انگیزی است شما می توانید بگوئید « من به مسئولین مربوطه منتقل کردم».

ی – نکات مثبتی که نیروها در مورد مدیران گفته و یا مدیر در باره زیر دستان می گوید را حتما" بیان کنید که موجب کاهش تنش و زمینه ساز پذیرش انتقاد و یا جواب انتقاد خواهد بود .

       این قدر گفتیم باقی فکر کن             فکر اگر جامد بود رو ذکر کـــن

      ذکر آرد فکر  را در اهــتزاز            ذکر را خورشید این افسرده ساز

 در پایان شایسته است  گفته شود اللهم صل علی محمد واله ، واجعلنا من دعاتک  الداعین الیک ، وهداتک الدالین علیک و من خاصتک الخاصین لدیک و وفقنا فی یومنا هذا و لیلتنا هذا و فی جمیع ایامنا ، لاستعمال الخیر ، و هجران الشر « صحیفه سجادیه »

      بار خداوندا بر محمد و آلش درود فرست  و ما را از دعوت کنندگان به سوی خودت و هدایت کنندگانی که بسوی تو دلالت می کنند و از خاصان ویژه درگاهت قرار ده ، و ما را در این روزمان و شبمان و در تمام ایام عمرمان بر انجام کارهای خیر و دوری از شر و بدی موفق بدار ، آمین یا رب العالمین