درصدد ترک آن هستم ولی ...
درصدد ترک آن هستم ولی ...
سلام طاعاتتون قبول. دانشجوی کارشناسی ارشد و مدت 6 ماه است که شاغل هستم معتاد به بیماری خود ارضایی و البته درصدد ترک آن هستم ولی صحنه هایی که از گناه دیده ام هر لحظه در ذهنم تداعی و آرامش مرا بهم زده است از لحاظ دینی می دونم باید عفت پیشه راه خود میکردم ولی نشد چه کنم و هر بار هم اقدام به ترک کردم باز شیطان سر راهم قرار گرفت و گناه را برایم زیبا جلوه داد حالا نمی دانم چه کنم واقعا درمانده ام هر بار که انگیزه ای برای ترک پیدا میکنم به فکر مضرات کاری که کردم در سالهای بعد و ازدواج و مشکلات جنسی بعدی که در روابط جنسی پس از ازدواج هست می افتم و از ترک نا امید میشوم به فکر صیغه افتادم ولی نمیدانم راه حل مناسبی برای مشکل من هست یا نه ؟ میدانم حداقل تا 30 سالگی با این وضعیت امروز جامعه ما امکان ازدواج را ندارم. آیا صیغه راه حل مناسبی است؟ ولی در خانواده دیدگاه نسبت به صیغه مانند یک گناه است و من جرات انجام و راه انجام آن را نمیدانم لطفا مرا راهنمایی کنید.
پرسشگرگرامی در ابتدا عرض می کنیم نگرانی و بیزاری شما از این عمل، نشان از این دارد که روحیة تقوا و ایمان در شما زنده است و این روحیه را باید قدر بدانید.
یکی از نشانههای ایمان مؤمن این است که وقتی کار خوبی انجام میدهد، خوشحال میشود و در صورت انجام دادن کار زشت و گناه ناراحت میشود. هستند کسانی که چشمچرانی، خودارضایی و بسیاری از گناهان دیگر برایشان عادی شده و اصلاً هیچ احساس گناه هم نمیکنند. این را هم بدانید فردی که حفظ و تقویت ایمان برایش مهم است، قطعاً شیطان برایش برنامه دارد و او را راحت نمیگذارد و هر لحظه میخواهد فریبش دهد. حفظ ایمان کاری سخت و مشکل است و نیاز به برنامهریزی و تلاش و کوشش دارد.
بنابراین پرسشگر ارجمند وگرامی باید خدا را شاکر باشید که متوجه اشتباهتان شده اید و از انجام این کار پشیمان هستید. همین پشیمانی و پی بردن به اشتباه است که شما را به سمت درمان این مشکل می کشاند. ؛ این نشان از طینت پاک شما دارد که با وجود این گرفتاری توانستهاید این احساس را در خودتان حفظ کنید. قدر این روحیه را بدانید و در جهت حفظ و تقویت آن تلاش کنید که حتماً موفق خواهید شد.
متاسفانه خود ارضایی علاوه بر داشتن عوارض جسمانی و روانی، سبب دوری از خداوند می گردد. البته این مشکل نیز به سادگی قابل حل می باشد؛ چرا که فردی که از گناه توبه می کند و به سوی خدا باز می گردد مانند فردی است که اصلا گناهی انجام نداده است و شاید بتوان گفت بزرگترین امید و مژده ای که خداوند به بنده اش داده است همین راه برگشت می باشد.
دوست محترم در نامه خود نوشته اید که افکار جنسی مانع از این می شوند که خودارضایی را ترک کنید و این حرف درستی است و ما نیز در برنامه ترکی که به شما ارایه خواهیم کرد این نکته را در نظر داریم و شیوه های کنترل فکر و ذهن را نیز به شما ارایه می دهیم. بنابراین اصلا نگران این مطلب نباشید و تحت تاثیر این فکر قرار نگیرید و بدانید که هر فردی قادر به کنترل ذهن و افکار خود می باشد.
اما در رابطه با عوارض خودارضایی قبل و بعد از ازدواج نیز به هیچ وجه نباید نا امید باشید و نگرانی را از خودتان دور کنید؛ چرا که می توان گفت تقریبا تمامی عوارض ناشی از خودارضایی با ترک کامل آن برطرف می گردد و اگر احتمالا برخی از عوارض آن نیز با ترک رفع نشود، خود آن نیز درمانی جداگانه دارد. ذکر این نکته نیز ضروری است که معمولا افرادی که مدت زمان زیادی گرفتار خودارضایی هستند و یا اینکه شدت ابتلایشان بسیار زیاد است گرفتار عوارض می شوند؛ بنابراین، این فکر شیطانی را از ذهن خودتان بیرون نمایید و هرچه سریعتر اقدام به ترک خود ارضایی نموده و با دلی امیدوار به آینده ای روشن و ازدواجی آسمانی با همسری دلخواه، خودتان را در سایه رحمت الهی ببینید و به زندگی عادی خودتان بازگردید.
همچنین نوشته اید که به فکر ازدواج موقت افتاده اید، در این زمانه و این اوضاع اجتماعی خاص ما آن را توصیه نمی کنیم و به جهت آگاهی بیشتر شما برخی از عوارض و مشکلات ناشی از آن را برمی شمریم:
الف- پیامدهاو عوارض نامطلوب فرهنگی – اجتماعی
1- متاسفانه وضعیت فرهنگی کنونی جامعه به گونه ای است که غالبا مردم به کسانی که مرتکب فحشا می گردند با دید اغماض نگاه می کنند ولی کسی را که ازدواج موقت کرده فرد بی بند وباری تلقی می کنند. درنتیجه متاسفانه ,این مساله عاملی خواهد بود برای ایجاد سوءظن نسبت به کسانی که این شیوه را انتخاب کردهاند و این باعث دشواریهایی در ازدواج دائمی آینده خواهد شد.
2- بروز برخی نابسامانیهای اجتماعی (مثلا بلاتکلیفی اولادی که از این طریق به دنیا می آیند ).
3- عدم پذیرش این نوع ازدواج از سوی خانوادهها
4- ممکن است جوانان با عدم اطلاع مناسب از فلسفه چنین ازدواجی و با توجه به شرایط اقتصادی کنونی جامعه بخواهند از این راهکار برای گریز از زیر بار مسئولیت زندگی دائمی بهره جویند و در تشکیل خانواده(از طریق ازدواج دائم) که رکن اصلی جامعه است سست شوند که این اتفاق برای کسانی که غرق ازدواج موقت شده اند، فراوان رخ داده است و این تهدید کانون مهم خانواده است.
5-ممکن است مردانی که زندگانی خود را بر پایه هوی و هوس زود گذر بنا نهادند بخواهند با متعهای که با دادن مهر بسیار اندک انجام میدهند، پایشان را از گلیم خود خارج نمایند و زندگی دائمی خود را به جهنمی سوزان و درگیری ها و نزاع ها تبدیل کنند.
6-مواردی زیادی نیز دیده شده که زنانی که به اصطلاح صیغه می شوند دارای شوهر بوده و یا اینکه ممکن است در میان دو ازدواج موقت، از نگه داشتن عده خودداری کرده باشند و این یعنی درگیر یک گناه کبیره شدن.
7-گاه نیز برخی از این زنان سعی می کنند از طرقی خود را به این مردان بچسبانند و آنها را مجبور به ازدواج دایم نموده و یا از آنان اخاذی نمایندالبته در مواردی که طرفین یکدیگر را میپسندند، ازدواج دائم، اتفاق درستی است که می افتد.
ب-عوارض ازدواج موقت (صیغه) از نظر پزشکی
1-احتمال بالای انتقال ایدز و بیماریهای تناسلی
2-چرخهی پنهان انتقال بیماریها ,از جمله مسایل نگران کننده هستند ؛زیرا عموما شناخت بسیار کمی بین طرفین متقاضی ازدواج موقت وجود دارد به طوری که پیشینهی بهداشتی و پزشکی فرد برای طرف مقابل نامشخص است.
دوست محترم حالا پس از این مقدمه کوتاه به راهکارهای عملی درمان خود ارضایی می پردازیم. این راهکارها که در ادامه به شما ارئه می شود تاکنون توانسته است تعداد زیادی از مراجعین این سایت را برای همیشه از شر این عادت مضر نجات دهد. لطفا آنها را به د قت مطالعه نمایید و همچنین با دقت به کار ببندید تا انشاءالله هر چه زودتر به هدفتان دست بیابید.
1. نخستین گام برای درمان این عادت ناپسند، این است که فرد باور داشته باشد که این مشکل درمان پذیر است. نورمن وینسنت پیل روانشناس آمریکایی چنین میگوید: « هرگز کلمة نمیشود را به کار نبرید؛ زیرا کاربرد آن یعنی قبول آن»(1). بسیاری از کسانی که مدت های طولانی گرفتار خود ارضایی بوده اند، با توکل بر خدا و تلاش و جدیت خودشان توانسته اند این عادت زشت را کنار بگذارند. حتی کسانی را می شناسیم که بیش از ده سال به این عادت مبتلا بوده اند ولی موفق به ترک شده اند. پس فرد مبتلا به هیچ عنوان نباید ناامید و مأیوس شود و دست از تلاش خودش بردارد.
2. نکتة دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد تدریجی بودن درماناست. فردی که چند ماه و یا چند سال گرفتار این مشکل بوده، نباید از خودش انتظار داشته باشد که در عرض چند روز یا چند هفته بتواند این کار را ترک کند؛ همین که به تدریج بتواند از تعداد دفعات آن بکاهد، پیشرفت خوبی کرده است. کسی که به خودارضایی عادت کرده باشد، برای درمانش نیاز به زمان دارد؛ درست مثل کسی که معتاد به مواد مخدر شده باشد. چنین شخصی نباید در درمان عجله کند و اگر بعد از مدتی دید هنوز مشکلش حل نشده، نباید ناامید گردد. درمان مشکلی که به صورت عادت درآمده است ،در زمان کوتاه، معمولاً غیر ممکن و یا خیلی مشکل است. گاهی اوقات درمان خودارضایی، حداقل به همان میزانی که فرد مبتلا به این کار بوده، نیازمند زمان است. البته گاهی اوقات هم فرد با ارادة قوی خودش، پس از سالها ابتلا به خودارضایی، در عرض مدت کوتاهی این کار را ترک میکند. پس فردی که گرفتار خود ارضایی است، نباید عجله کند و از میدان مبارزه بیرون برود. به هر میزان که بتواند تعداد دفعات این عمل را کم کند, خودش موفقیت به شمار میرود.
3. برخی از روانشناسان، خود ارضایی را «مرض تنهایی» نام نهادهاند.(1) این مطلب به خوبی نشان میدهد که تنهایی یکی از زمینههای ابتلای فرد به خود ارضایی است. پس نباید به هیچ عنوان تنها بماند. به هر طریق ممکن از تنهایی چه در خانه و چه در بقیه مکان ها فرار کند. چون معمولاً افراد در حضور دیگران دست به خودارضایی نمیزنند، پس بر فرد مبتلا لازم است که زمینه تنها بودن خودش را از بین ببرد و بدین وسیله گامی بلند در جهت درمان مشکل بردارد.
4. نکته دیگری که برای درمان این مشکل باید مورد توجه قرار گیرد، کنترل نگاه است. تصاویر و خیالاتی که به ذهن فرد میآید به سبب دیدن فیلمها، عکسها و تصاویری است که قبلا دیده است. اگر در گذشته خیلی به این مطلب پایبند نبوده، از همین الآن تصمیم جدی بگیرد که چشم و نگاهش را کنترل کند. برای خودش قانونی وضع کند که اگر به نامحرم نگاه شهوانی و غیرعادی کرد و یا فیلم و تصویری را دید، فلان تنبیه را برای خودش در نظر بگیرد. اگر چند وقت این برنامه را اجرا کند، میبیند که موفق خواهد شد. در زمینة کنترل نگاه به مقالة جناب آقای علم خواه با عنوان «چشم چرانی، آثار و راهکارهای درمان» در سایت پرسمان(2) رجوع شود.
5. همان طور که حواس ظاهری نقش مهمیدر تحریک میل جنسی دارند، فکر و خیال پردازی نیز سهم بسزایی در این زمینه به خود اختصاص میدهد. بعضی از افراد در کنترل حواس ظاهری خود موفقند؛ ولی کنترل فکر و خیال را خیلی جدی نمیگیرند و از همینجا ضربه میخورند. دائماً در خیال خود صحنههای غیر اخلاقی را تجسم میکنند و همین امر ممکن است آنها را به سمت گناه سوق دهد. امام علی (ع) در این زمینه میفرماید:« هرکس زیاد به فکر گناهان باشد، عاقبت به سمت گناه کشیده میشود.»(3)
قبل از بیان راهکارهاى عملى جهت کنترل افکار مزاحم توجهتان را به چند نکته جلب مىکنیم:
اولاً، کنترل چنین افکار مزاحم نیازمند تلاش مستمر و مداوم شماست و نباید پنداشت که با بیان یکى دو نکته همه چیز درست مىشود.
ثانیا خطور این گونه افکار مزاحم در ذهنتان که بدون اختیار به شما هجوم مىآورند، گناه محسوب نمىشود. بنابراین نگران آن نباشید. اما جهت مقابله با چنین افکار مزاحم مىتوانید از دستورالعملهاى زیر بهرهگیرید و امیدواریم به تدریج از شر آن رهایى یابید:
الف) از آنجا که معمولاً این افکار به هنگام بیکارى به سراغ فرد مىآید، سعى کنید با یک برنامهریزى دقیق و حساب شده تمام اوقات شبانه روزى خود را پر کنید و هیچ گاه بیکار نباشید. به مطالعه، نظافت اتاق، کمک به دوستان، ورزش و... مشغول باشید. و هر گاه بیکار شدید خود را به کارى مشغول سازید.
ب) مطمئن باشید و بدانید که وقتى به چیزى فکر مىکنید به این معنا نیست که آن کار را انجام خواهید داد مثلاً اگر در ذهن و قلبتان به فردى فحش مىدهید، به این معنا نیست که آن جمله و کلام زشت و فحش را به زبان جارى خواهید کرد. یعنى فکر کردن در باره موضوعى الزاما به فعل و انجام آن منتهى نمىشود. این مطلب را خودتان مىتوانید در طول روز چندین بار مشاهده و لمس کنید و به آن باور کنید.
ج) در صورتى که به چنین افکارى اهمیت ندهید مطمئن باشید اگر تحمل کنید پس از چندى نهایتا آن را رها خواهید کرد.
د) هرگاه افکار مزاحم به سراغ شما آمد خود را مشغول کار دیگرى کنید و با ایجاد حواسپرتى از آن افکار مزاحم دورى کنید.
ه) هرگاه این افکار به سراغتان آمد و متوجه شدید، وسط افکار به خود بگویید: «بس است دیگر» و بدین وسیله رشته افکار مزاحم را قطع کرده و به سراغ مطلبى دیگر خواهید رفت.
در اینجا ذکر این نکته لازم است که غالبا افکار مشوش و آلوده از بازىهاى شیطان و وسوسههاى نفس است که هدف از آن سرگرم کردن انسان و باز داشتن او از توجه به عبادت خدا و انجام اعمال نیک است و انسان باید در برابر این نوع افکار و هجوم آن بى اعتنا باشد و با پرکردن فضاى قلب و سینه از یاد خداوند و ذکر او و تفکر در شگفتىهاى خلقت او جایى خالى براى شیطنت شیطان در قلب خود باقى نگذارد.
کنترل افکار (خواطر) راه های متعددی دارد ولی نباید پنداشت که با اولین گام همه چیز درست می شود. بلکه کسی که می خواهد زمام افکار خویش را به کف گیرد باید با تمام توان به خودسازی بپردازد و با جدیت این راه را دنبال نموده تا تدریجا به هدف نزدیک گردد.خوب است، کسی که گرفتار خودارضایی است همیشه موضوعاتی برای فکر کردن در ذهنش داشته باشد ، موضوعاتی علمی، اجتماعی، سیاسی، اعتقادی و مذهبی و ... و هر زمان که افکار و تخیلات جنسی به ذهنش هجوم آوردند، با پرداختن به آن موضوعات خودش را از شر افکار و وسوسههای شیطانی نجات بخشد.
6. معمولاً کسانی که گرفتار خود ارضایی می شوند، اراده شان ضعیف می شود و همین مسأله آنها را در درمان با مشکل مواجه می سازد. البته قطعاً ارادة آنها به طور کلی از بین نرفته است؛ نشانهاش هم این است که این کار را در جلوی دیگران انجام نمیدهند و یا این که گاهی اوقات برای مدتی کوتاه یا طولانی این عمل را ترک کردهاند. پس ارادهشان به طور کلی از بین نرفته است. منتهی ممکن است کمی ضعیف شده باشد. در اینجا به برخی از راهکارهای تقویت اراده اشاره می کنیم:
ا) یکی از کارهای اساسی برای تقویت اراده، تلقین جملاتی است که به فرد نیرو و انرژی روانی می دهد. یعنی هر روز جملاتی که انرژی مثبت دارند در ذهنش مرور کند و حتی به زبان بیاورد. جملاتی مانند: « من اراده لازم برای انجام کارهایم را دارم» ، « هیچ چیز نمی تواند اراده ام را متزلزل کند» ، « اراده ام هر روز محکم تر می شود» ، « من باید موفق شوم؛ زیرا موفقیت از آن نیرومندان است» (4) و ... . همچنین در کارهای سخت و دشوار هم تلقین را فراموش نکند.
ویکتور پوشه ـ روان شناس فرانسوی ـ در مورد خود ارضایی می گوید: افراد مبتلا به این عادت شوم، هر روز به دفعات مختلف با تمرکز فکر به خود بگویند: « من به خوبی قادرم این عادت بد را از خود دور کنم، من قادرم».(5) این عبارت ساده، اثر عجیبی در تقویت اراده و روحیه دارد.
ب) برای تقویت اراده، باید از پراکنده کاری و آشفتگی در کارها پرهیز کند. کارهای متنوع و مختلف علاوه بر این که انرِِژی فرد را پراکنده می سازند، موجب به هم ریختگی فکری هم می شوند. پس تلاش کند به کارها و فعالیت هایش تمرکز و انسجام بخشد.
پ) سعی کند کارهایی را که بر عهده می گیرد، ناتمام رها نکند و آن ها را تا رسیدن به نتیجه مطلوب ادامه دهد. کارهای نیمه تمام باعث می شوند، فرد خودش را انسانی بی اراده و یا دارای ضعف اراده تصور کند و دیگر قدرت برعهده گرفتن فعالیت ها و مسؤولیت های مختلف را نداشته باشد. قبل از انجام هر کاری کمی دربارة آن کار و توانایی ها و استعدادهای خودش بیاندیشد و اگر توانایی اتمام آن کار را ندارد، از اول آن را بر عهده نگیرد.
ت) هرگز در کارها نا امید نشود و تا جایی که می تواند تلاش کند.
ث) هر روز صبح حداقل بیست دقیقه، به طور مرتب و در ساعتی معین ورزش کند.
ج) ترک گناه و مخالفت با وسوسه های شیطان، نقش بسیار مؤثری در تقویت اراده دارد. ویلیام جیمز روان شناس معروف آمریکایی چنین می گوید: « یک نه گفتن به یک عادت بد، موجب می شود شخص برای مدتی تجدید قوا کند و بدین وسیله ضعف اراده خود را به تدریج برطرف سازد.»(6)
چ) مقید باشد هر روز تعدادی معین از آیات قرآن را تلاوت کرده و ترجمة آنها را هم بخواند.
ح) پس از تدبیر و مشورت از عواقب تصمیمهای خود هراسناک نباشد و به خدا توکل کند و در تمام امور از او کمک بخواهد.
خ) باور کند همانند دیگر انسانها از توانمندیهای بسیار برخوردار است و از دیگران کمتر نیست. فراموش نکند نقاط قوت انسان از نقاط ضعفش بیشتر است و نباید خود را دست کم بگیرد. تصمیم خوب در پرتو تکیه بر قوتها، جبران ضعفها و احساس توانمندی ها شکل می گیرد.
د) هر کاری را آسان تلقی کند؛ زیرا در برابر اراده پولادین انسان همه سختیها آسان میگردد. به استقبال کارهای به ظاهر دشوار برود و به خود تلقین کند میتواند در این امور درست تصمیم بگیرد و افتخار موفقیت در انجام آنها را به دست آورد.
ذ) مدتی برنامه ریزی و تصمیمات خود را با فردی ذی صلاح در میان بگذارد و از وی بخواهد مراقب باشد تا در او دودلی پیش نیاید. و همچنین اجرای تصمیماتش را به تأخیر نیاندازد.
ر) از خواب زیاد، پرخوری و دیگر اسباب تنبلی و سستی اراده بپرهیزد.
ز) با کسانی که روحیه و اراده ای قوی دارند دوست شود تا اراده او نیز قوی گردد.
ژ) تصمیمات به جا و پر ارزش گذشته خودش را به یاد آورد و توجّه کند که چون گذشته برای انجام دادن کارهای مهم آمادگی دارد.
س) با تصمیمهای آسان در کارهای ساده، به تدریج خود باوری و توانمندی را در خویش پدید آورد و راه را برای تصمیم گیری در امور پیچیده و مشکل هموار سازد.
ش) از شکست خوردن نهراسد و بداند که شکست ها پلی هستند به سوی موفقیت و کامیابی.
ص) سرگذشت افراد سخت کوش و با اراده را مطالعه کند و از آنها درس بگیرد.
7. شستن اندام بدن به خصوص اعضای تناسلی با آب سرد، برای خنثی نمودن تحریکات جنسی مؤثر است. هر وقت افکار جنسی به ذهن فرد آمد و تحریک شد، اگر میتواند با آب سرد دوش بگیرد و یا اعضای تناسلیاش را با آب سرد بشوید تا شهوتش تعدیل گردد. البته این کار در صورتی توصیه میشود که موجب بیماری و عوارض منفی در فرد نشود. (7)
8. یکی دیگر از روشهای درمانی، این است که فرد مبتلا، در فاصلة زمانی که برای خودش در نظر میگیرد، اگر موفق به ترک این عمل شد خودش را تشویق کند و به خودش جایزه بدهد. ولی چنانچه در فاصلة مشخص شده باز هم مرتکب خودارضایی شد، جریمه و تنبیهی برای خودش در نظر بگیرد. تشویق باید چیزی باشد که به فرد انگیزه بدهد و او را در تصمیمش استوار گرداند. همچنین تنبیه و جریمه باید قدرت بازدارندگی بالایی داشته باشد؛ به طوری که فرد هر وقت اراده کرد خودارضایی کند، تلخی تنبیه و جریمه به ذهنش بیاید و همین امر مانعی در برابر خودارضایی باشد. البته تنبیه و جریمه نباید به گونهای باشد که فرد مبتلا از انجام آن ناتوان شود وکم کم از کارآیی بیفتد. نوع تشویق و جریمه هم برای افراد مختلف فرق میکند. هر فردی باید خودش جایزه و جریمة خودش را تعیین کند. (8) به سخنان این جوان دقت کنید: « عهد و پیمانی که با خودم بستم و الآن حدوداً هشت سال از عمرش میگذرد و تا کنون نیز بدان پایبند بودهام چنین است: هرگاه در مبارزه با عمل خودارضایی شکست خوردم بر من واجب است که هفت روز روزه بگیرم. سه روز آن باید بلافاصله پس از شکست و پشت سر هم باشد و چهار روز دیگر در طی یک ماه پس از روز شکست به جا آورده شود. این جریمهای که برای خودم گذاشتهام بسیار کمکم کرده است.»
9. استفاده از گیاه سداب
خاصیت اصلی گیاه سداب کم کردن فشار شهوت می باشد و می توان روزی یک فنجان از دم کرده آن را برای کاهش شهوت نوشید؛ البته باید توجه داشت که مصرف زیاد سداب سمی است و باید پرهیز شود. همچنین باید توجه داشت که فشار خون را پایین می آورد و ترشح صفرا را نیز افزایش می دهد.
10. یکی از راهکارهای اساسی برای درمان این مشکل، ازدواج است. ازدواج به طور ریشه ای و اساسی این مشکل را برطرف می کند. شاید الآن سن و شرایط ازدواج را نداشته باشید؛ ولی باید در فکر ازدواج باشید و در اولین زمان ممکن که شرایط شما اجازه میدهد، حتماً به این کار اقدام کنید.
در اینجابه برخی دیگر از نکات درمان خود ارضایی اشاره میشود:
1. فرد مبتلا سعى کند به هنگام خواب شکمش بیش از حد معمول پر نباشد.
2. از شنیدن و خواندن مباحث و مطالب جنسى و حتى شوخىهاى جنسى و تحریککننده جدا پرهیز کند.
3. از خوردن مواد غذایى که محرک است مانند: خرما، پیاز، فلفل، تخممرغ، گوشت قرمز، غذاهاى پرچرب، حتىالمقدور اجتناب و به میزان ضرورت اکتفا کند.
4. قبل از خواب حتما مثانه خود را تخلیه نماید.
5. از نوشیدن افراط گونه آب و مایعات پرهیز کند (به خصوص شبها و قبل از خوابیدن).
6. هیچگاه بدن عریان خود را در آینه نگاه نکند.
7. از دستورزى اندام جنسى خود اجتناب کند و در هیچ شرایطى دستورزى نکند.
8. هرگز به رو نخوابد. هنگام خواب سر و دست ها از زیر پتو ولحاف بیرون باشد.
9. به منظور تخلیه انرژى زاید بدن به طور منظم و زیاد ورزش کند.
10. هیچگاه بیکار نباشد، براى اوقات فراغت خود برنامه داشته باشد و آن را با مطالعه، ورزش, عبادت و... پر کند.
11. هفتهاى یکى دو روز روزه مستحبى بگیرد و اگر توان آن را ندارد و یا شرایط روزهگرفتن مهیا نیست حداقل میزان صرف غذا را کاهش و فاصله هر وعده غذا را افزایش و تعداد دفعات غذا را کاهش دهد و به حداقل خوراک اکتفا کند.
12. با نامحرم رفتار متکبرانه داشته باشد و از سخنان ملایمتآمیز با آنها خوددارى کرده واز نرمى در کلام با آنها اجتناب ورزد.
13. هیچگاه با نامحرم و جنس مخالف در مکان خلوت و دور از نگاه دیگران باقى نماند، حتى براى آموزش و...
14. قرآن زیاد بخواند و درباره معانى آیات آن فکر کند.
15. به آسیب ها و عوارضی که ممکن است بر اثر خود ارضایی گریبان گیرش شود فکر کند.(12)
مدتی با دقت به این دستورات عمل کنید تا شاهد نتایج شیرینش باشید. ما هم برایتان آرزوی موفقیت میکنیم.