عاشقی -3

صفحه خانگی پارسی یار درباره

علامه مصباح: هویت ما با مهدویت شکل میگیرد

    نظر

علامه مصباح: هویت ما با مهدویت شکل می‌گیرد

عضو خبرگان رهبری هدف دشمن را نه تصاحب نفت و ممانعت از هسته‌ای شدن ایران، بلکه گرفتن دین جوانان دانست و ادامه داد: حضرت امام (ره) این مسأله را به خوبی دریافت، اما اگر وظایف بر اساس تقسیم کار مشخص شود، تنها قشری که وظیفه حفظ مرز ایمان جوانان را دارد، روحانیت است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آثار حضرت آیت‌الله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در دیدار با جمعی از دست اندرکاران مرکز تخصصی مهدویت با تقدیر از حجت الاسلام قرائتی به دلیل اهتمام و احیای بسیاری از امور بر زمین مانده، در پاسخ به سخنان یکی از حاضران مربوط به اینکه تنها هدف نظام اسلامی باید تحقق زمینه ظهور حضرت مهدی(عج) باشد، به دعای امام سجاد(ع) اشاره کرد و گفت: حضرت امام سجاد(ع) خدا را شکر می‌کند از این جهت که در زمان حکومت اسلامی زندگی می‌کند. یعنی با وجود اینکه در زمان ایشان حکومت اسلامی به دست صاحبان اصلی خودش اداره نمی‌شد، باز هم ایشان ابرازخرسندی از حضور در جامعه اسلامی دارند.
حضرت آیت‌الله مصباح یزدی ادامه داد: اگر دوران حاضر را با تمام دوره‌های تاریخ تشیع مقایسه کنیم، درمی یابیم که هرگز چنین شرایطی وجود نداشته که به این میزان وسایل، ابزار و امکانات و داوطلب برای پرداختن به امور دینی فراهم باشد، لذا باید قدردان این نعمت بزرگ الهی باشیم و نعمت وجود حضرت امام(ره) و رهبری که جانشین شایسته ایشان هستند را فراموش نکنیم.
وی با بیان اینکه در طول تاریخ اسلام، برقراری حکومت اسلامی به طور کامل محقق نشده ابراز داشت: تنها در چند سال کوتاه، حضرت علی(ع) حاکمیت را در دست داشتند و با وجود اینکه همین زمان کوتاه بهترین نمونه حکومت در تاریخ انسانیت بوده است، مشاهده می‌کنید چه اختلافاتی به وجود آمد و زمان زیادی از این حکومت نیز صرف جنگ شد.
علامه مصباح یزدی با بیان اینکه زمانی با ظهور حضرت حجت(عج) حکومت اسلامی کامل محقق خواهد شد، ادامه داد: در شرایط امروز کشور نیز نباید انتظار داشت همه مسائل به صورت آرمانی و مطابق اسلام باشد، چرا که هر قدمی در راه اسلام برداشته شود، شیاطین جن و انس چندین قدم بر خلاف آن بر می‌دارند.
وی با اشاره به تجربه شیاطین در طول تاریخ ادامه داد: اگر انسان در نظام اسلامی توقع داشته باشد که همه رفتارها اسلامی باشد و هیچ خطا و تخلفی صورت نگیرد، سریع سرخورده و مأیوس می‌شود، چرا که در طول تاریخ، اجرای کامل اسلام در جامعه‌ای سابقه نداشته است.
عضو خبرگان رهبری با اشاره به نعمت عظیم انقلاب اسلامی خاطر نشان کرد: چه زمانی از تاریخ را سراغ دارید که بیش از 70 میلیون انسان تحت رهبری یک روحانی باشند، آنهم با محبوبیت و محبتی که خداوند در دل مؤمنان نسبت به او قرار داده است.
وی با اشاره به لزوم شکر نعمت عظیم نظام اسلامی گفت: باید نیازهای نظام اسلامی را نسبت به جامعه آرمانی اسلام بسنجیم و با اولویت بندی، نیروها و امکانات خود را در جهت رفع این نیازها بسیج کنیم.
علامه مصباح یزدی یکی از این نیازها را مهدویت دانست و خاطر نشان کرد: در بحث مهدویت علاوه بر اینکه در جهت ایجابی به صورت کامل کار نشده است، دشمنان نیز در جهت سلبی بسیار تلاش کرده‌اند و این امور تکلیف ما را هم در زمینه تحقیق و اثبات، و هم در زمینه پاسخ به شبهات شیاطین سنگین‌تر می‌کند.
استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به اینکه باید توجه داشت که تنها نیاز نظام اسلامی بحث مهدویت نیست، ادامه داد: نباید توقع داشت به خاطر درک اهمیت یکی از این نیازها، بقیه مشکلات و نیازها کنار گذاشته شوند و باید با توجه به اولویت آنها در زمینه تحقیق، تبلیغ، نویسندگی و کارهای هنری به فعالیت پرداخت.
وی با اشاره به کمبودها برای کار در زمینه فعالیت‌های فرهنگی گفت: یکی از مشکلات اساسی ما برای کار در امور دینی در همه زمینه‌ها، کمبود نیروی انسانی است.
عضو خبرگان رهبری کمبود مدیریت را یکی دیگر از مشکلات در جامعه و به ویژه در حوزه‌های علمیه دانست و ادامه داد: کشورهای دیگر اهمیت مدیریت را بسیار بهتر از ما درک کرده‌اند، لذا آمریکا برای گسترش نفوذ خود در ایران، اقدام به راه‌اندازی دانشگاه مدیریت در ایران کرد، در حالیکه ما بعد از گذشت 33 سال از انقلاب اسلامی فعالیت شایانی برای تربیت مدیر انجام نداده‌ایم.
وی با اشاره به وجود نیازهای مختلف جامعه اسلامی و لزوم فعالیت در زمینه‌های مختلف مانند وهابیت، بهائیت، عرفان‌های کاذب و بحث‌های ماتریالیستی ادامه داد: بسیاری از نامه‌ها و سؤالاتی که به دست ما می‌رسد، ناظر به انکار ماوراء الطبیعه و خداوند هستند و از سویی مکتب نئومارکسیسم با توجه به شرایط اقتصادی غرب در حال شکل گیری است که باید در این زمینه فعالیت شود و نمی‌توان توقع داشت تنها به بحث مهدویت پرداخته شود.
استاد اخلاق حوزه علمیه ادامه داد: هویت ما با مهدویت شکل می‌گیرد، چرا که روحانیت به معنای سربازی برای امام زمان(عج) است که اگر آن را حذف کنیم چیزی برای روحانیت نمی‌ماند و هرچند موضوع مهدویت در کنار دیگر موضوعات مورد نیاز قرار می‌گیرد، اما این موضوع، حداقل برای ما به عنوان روحانی، از اولویت خاصی برخوردار است.
وی هدف دشمن را نه تصاحب نفت و ممانعت از هسته‌ای شدن ایران، بلکه گرفتن دین جوانان دانست و ادامه داد: حضرت امام (ره) این مسأله را به خوبی دریافت، اما اگر وظایف بر اساس تقسیم کار مشخص شود، تنها قشری که وظیفه حفظ مرز ایمان جوانان را دارد، روحانیت است.
علامه مصباح یزدی ادامه داد: حتی اگر دیگران در برنامه‌ریزی، تخصیص اعتبار و بودجه وظیفه خود را انجام ندادند، تکلیف از ما ساقط نمی‌شود و باید در حد توان به وظیفه خود عمل کنیم.
استاد فلسفه اسلامی ضمن تبریک به دست اندرکاران مرکز تخصصی مهدویت به خاطر توفیق الهی برای گام نهادن در این مسیر به حاضران توصیه کرد: در زمینه تحقیق باید به اتقان مباحث توجه داشت و اگر مسائلی غیر قطعی و روایاتی ظنی نیز وجود داشت، با بیان ضریب اتقان آنها ارائه شود و مسائل قطعی و یقینی در کنار مسائل مشکوک قرار داده نشود.
وی ادامه داد: باید در مواردی که با عمل مردم سروکار دارد، حساس‌تر باشیم که خوشبختانه چنین مسائلی را با دلایل قریب به یقین می‌توان اثبات کرد.
عضو خبرگان رهبری با اشاره به نمونه‌هایی از برکت نظام اسلامی گفت: به خاطر یک روایت مجهول یا تضییع حق شخصی خود در موردی خاص یا وجود مشکلی در نظام اسلامی، نباید اصل نظام اسلامی را با چنین اهمیتی که در عالم بی‌نظیر است زیر سؤال ببریم.
وی با اشاره به مثال‌هایی افزود: اینکه دجال یک چشم داشته باشد یا دو چشم، در اعتقاد و رفتار مردم تأثیر نخواهد داشت، اما پاسخ به این سؤال که کار کردن در این نظام اسلامی، آیا مثل کارکردن در دستگاه امیرالمؤمنین(ع) است یا دستگاه معاویه، در اعتقاد و رفتار مردم بسیار مهم و تأثیرگذار است، لذا باید بسیار حساس بود.
در ابتدای این جلسه نیز حجت الاسلام والمسلمین کلباسی گزارشی از نحوه شکل گیری این مرکز و فعالیت‌های آن را ارائه داد.
این مراسم نهم خرداد ماه سال 1391در سالن تشریفات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد.