ازدواج فرزند معتاد
ازدواج فرزند معتاد
به نام خداوند جان آفرین
حکیم سخن در زبان آفرین
پسر 23 ساله من به رغم استعداد و علاقه فراوان، از ادامة تحصیل منصرف شد و در حال حاضر به صورت موقت نزد یکی از آشنایان به حرفة لولهکشی و جوشکاری مشغول است. دو سه ماه بعد از پایان خدمت سربازی متوجه گرایش فرزندم به مواد مخدر (کراک) در دوران سربازی شدم. لذا اقدام به درمان او و مشاوره یا صاحبنظران کردم. پس از گذشت چند ماهی از درمان متوجه بازگشت نامبرده شدیم. ضمن مشورت با پزشک و ارائه راهکارهای مورد نیاز توسط ایشان برگزاری جلسات مشاوره و درمان با دارو شروع شد و اکنون مدت 5 ماه است که علائمی از برگشت به اعتیاد در فرزندم مشاهده نشده است.
او به تازگی تقاضای ازدواج با دختری را دارد. آنها شدیداً به یکدیگر علاقه مند و تماس تلفنی با هم دارند. دختر و خانوادة او از مشکل اعتیاد پسرم خبر ندارند. زیرا بنده با توجه به محدود بودن محیط زندگی تلاش فراوان کردهام که کسی به جز خانوادهام از این موضوع مطلع نشود، چون مشکل حادتر میگردد. با توجه به این که خانواده ما و خانواده دختر از نظر خانوادگی، فرهنگی، اخلاقی و مذهبی با یکدیگر بسیار فاصله داریم. بنده خانوادهام و تمام اقوام این ازدواج را مصحلت نمیدانیم. نظر پزشک را نیز جویا شدهام، ایشان معتقدند که فرزندم باید یک سال تمام دارو مصرف کند تا احتمال برگشت به مواد مخدر ضعیف شود یا این که دختر و خانوادهاش را از این موضوع آگاه کنیم.
این در حالی است که جوان بنده شدیداً در ازدواج اصرار و تعجیل دارد، بدون آن که صبر کند یا خانوادة دختر را در جریان مشکلش قرار دهد او میگوید اگر با خواستش موافقت کنیم، به سمت مواد بر نخواهد گشت، ولی اگر مخالفت کنیم نباید انتظاری از او داشته باشیم و به سرکار هم نخواهم رفت. لذا خواهشمندم مرا راهنمایی فرمایید آیا با توجه به نداشتن شغل دائمی و عدم درآمد کافی این ازدواج صلاح است؟ آیا در صورت مخالفت، مشکل فرزندم شدیدتر خواهد شد؟ آیا بهتر است موضوع اعتیاد را از دختر و خانوادهاش پنهان کنیم؟ من این کار را غیر اخلاقی می دانم. ولی اگر موضوع را بیان کنم در جامعه و محیط پخش خواهد شد و دیگر قابل جبران نیست.
برای حل مشکلاتان، توجه شما را به نکات ذیل جلب می کنیم.
1- در خصوص مسایل مربوط به اعتیاد، نظریة روانپزشک مختصص ترک اعتیاد، ملاک و معیار تصمیمگیری است. از آن جا که نظر ایشان مصرف یک سال کامل داروست تا امکان بازگشت فرزندتان به مواد منتفی شود، بر اساس شما باید این واقعیت را هم خودتان بپذیرید و هم به فرزندتان تفهیم کنید.
2- اگر فرزندتان شهامت روبهرو شدن با این واقعیت را دارد که خود را برای ترک کامل آماده کند و پس از آن برای ازدواج آماده شود، بسیار مطلوب است وگرنه در صورتی که نگران است دختر مورد علاقهاش را از دست بدهد، همان شهامت را داشته باشد و حقیقت را صادقانه به او و خانوادهاش بگوید تا آغاز زندگی مشترک با صداقت همراه باشد، در غیر این صورت چنانچه در مدت کوتاهی پس از شروع ازدواج، همسر و خانوادهاش از این موضوع آگاه شوند، زندگیاش در معرض تباهی قرار میگیرد و متلاشی میشود.
3- در صورتی که فرزندتان از گفتن واقعیت به طرف مقابل طفره رفته، حاظر به مصرف یک سال دارو برای ترک اعتیاد نیست. صریحاً به او بگویید که ناگزیر از بیان واقعیت به دختر مورد علاقهاش و خانواده او هستید و نگران آبروی احتمالی نباشید، زیرا اولاً اگر لازم باشد موضوع را با آنها در میان بگذارید، از آنها تقاضا کنید که مسئله را در جای دیگر مطرح نکند؛ ثانیاً حتی در صورتی که مطرح کردند، بدانید ضرر معنوی و دنیوی آن بسیار کمتر از خسارت دنیوی و معنوی ناشی از کتمان حقیقت خواهد بود.
4- اگر دراین مسئله با زهم دچار تردید شدید، لحظهای بیندیشید که اگر خودتان دختری داشتید و خواستگار ایشان چنین مشکلی داشت، چه انتظاری از او و خانوادهاش میداشتید؟ بنابراین، به دقت رفتاری را در پیش بگیرید که مورد رضای امام زمان (عج) باشد و به آرامش وجدان شما نیز بفزاید.