عاشقی -3

صفحه خانگی پارسی یار درباره

تا به حال نتوانستم شریک زندگی مناسبی پیدا کنم

    نظر

تا به حال نتوانستم شریک زندگی مناسبی پیدا کنم

پسری 29 ساله هستم که همه شرایط ازدواج از قبیل مسکن، کار و ... رو دارم، اما تا به حال نتوانستم شریک زندگی مناسبی پیدا کنم. باورکنید ملاک های من ملاک هایی نیستند که بشه گفت من سخت پسند هستم اما دختر های این دوره و زمونه مثل اینکه قصد ازدواج ندارند. از یه طرف کنایه های فامیل، از یه طرف خانواده و از طرف دیگه هم بالا رفتن سنم منو تحت فشار قرار داده. لطفا کمکم کنید.

خوشحالیم شما مخاطب ما هستید امیدواریم راهنمای خوبی در رابطه با این موضوع برای شما باشیم.
پرسشگر گرامی با نگاه به مسیر زندگی خود می توانید این نکته ما را تصدیق نمایید که در راه رسیدن به موفقیت، سعی و تلاش و آگاهی همراه با توکل به خداوند لازم است. مطمئنا همه خانواده ها به ازدواج بیشتر از هر موضوع دیگری توجه می نمایند و نسبت به موضوع ازدواج فرزند خود حساس تر بوده و آن را بیشتر مورد توجه قرار می دهند.
یقینا این مسئله در مورد خانواده های دختردار هم صدق می کند و مطمئنا آنها هم مایل نیستند، دختران شان در خانه بمانند و برای یافتن همسر مناسب در انتظاری سخت بسر ببرند و چشم به راه خواستگاری باشند که به آنان آرامش و عشق هدیه دهد.
اگر فکر می کنید خانم ها به دنبال مرد کامل و رویایی توی قصه ها هستند، بدانید که اشتباه می کنید. شما تصور درستی از خواسته های خانم ها ندارید. آنها به دنبال مهربانی و محبت، احترام و توجه و صداقت و ابتکار عمل هستند. آنها به دنبال آن مرد کاملی هستند که درون شما وجود دارد.
شاید مشکل شما ایراد گرفتن های زیاد از دخترانی است که به خواستگاریشان می روید. البته هیچ کس در خودآگاهش خود را یک آدم سخت گیر نمی داند. پای صحبت بیشتر این افرادی که هنوز موفق به ازدواج نشده اند که بنشینید می شنوید: «مگر من چه توقعی دارم؟ من که قیافه جذاب و تحصیلات بالا و جهیزیه آن چنانی نخواستم. همین قدر که دختری زن زندگی باشد برای من کافی است.»
اما خیلی از همین پسران پای انتخاب که می رسد، دچار وسواس های بیهوده می شوند: «نکند تک دختر بودنش باعث لوس شدن او شده باشد؟ نکند پرجمعیت بودن خانواده او بعدها برایم مشکل تراشی کند؟ این دختر را نمی پسندم چون چاق است... این یکی پدرش را از دست داده و حامی ندارد ... مگر می شود با دختری که دانشجو است ازدواج کرد؟ و...» همین وسواس هایی که به نظر خیلی از خانواده ها منطقی به نظر می رسد، باعث بالا رفتن سن ازدواج می شود.
بنابراین مراقب باشید در انتخاب همسر کمال گرا نباشید و انتظار نداشته باشید که همسر آینده شما تمام ویژگی های یک انسان آیده آل را داشته باشد. شاید ملاکها و معیارهای شما در مورد یک همسر مناسب کمی سخت گیرانه و آرمان گرایانه است؛ پس سعی کنید در انتخاب همسر واقع نگر باشید و سطح توقعات خود را پایین بیاورید.
این که شما به خواستگاری چند نفر رفته اید و بی نتیجه بوده چیز عجیبی نیست و دلیلی برای ناامیدی شما وجود ندارد. با کمى دقت و تفحص در بین همسایگان، فامیل و دیگران، مشاهده می کنید که فرآیند خواستگارى و ازدواج، معمولاً یک فرآیند طولانى مدت و نیازمند زمان و دقت کافى است و گاه ممکن است شما ناچار شوید به منزل ده ها نفر برای خواستگاری بروید تا همسر مناسبتان را بیابید. لذا از والدین، خواهر و برادران، و یا دیگر بستگان مثل خاله ها یا عمه هایتان بخواهید که به دنبال یافتن مورد مناسبی برای ازدواج شما باشند و در این مورد تردید یا ناامیدی را به خودتان راه ندهید.
شما می توانید تا زمانی که مورد مناسبی برای ازدواج پیدا کنید با مطالعه و تحقیق، با ملاکها و شرایط یک همسر خوب آشنا شوید و بر آگاهی خود بیفزایید تا هنگام انتخاب، بتوانید تصمیم صحیحی بگیرید، زیرا اگر در گزینش همسر، اصول صحیح رعایت شود، بخش عظیمى از ناگوارى ‏ها و نابسامانى ‏ها و مشکلات از میان مى ‏رود و زندگى جوانان پربارتر و زیباتر مى ‏شود.
به صورت مختصر به ملاک‌های کلی انتخاب همسر اشاره می کنیم :
1. تدین و دین دار بودن فرد.
2. اخلاق نیک داشتن، که منظور داشتن صفات و خلق و خوهای پسندیده در نظر عقل و شرع است .
3. شرافت و اصالت خانوادگی، که منظور نجابت و پاکی خانواده است.
4. عقل، که در واقع همان نور افکنی است که جاده زندگی را روشن می کند.
5. کفویت و تناسب در زمینه های مختلف.
مطالعه کتب زیر نیز می تواند برای شما سودمند باشد :
1- جوانان و انتخاب همسر، على اکبر مظاهرى
2- ازدواج آسان و شیوه همسردارى، محمد محمدى اشتهاردى
3- ازدواج آسمانى، على اکبر مظاهرى
4- ازدواج پایدار، کاظمى حقیقى
همچنین دعا براى فراهم شدن زمینه ازدواج با همسری شایسته از کارهای مستحب و مورد ترغیب خداوند است. لذا در روایات متعدد حضرات ائمه علیهم السلام ما را به دعا کردن و نماز خواندن براى دست یافتن به یک ازدواج موفق توصیه و سفارش نموده‏اند. توجه شما را به روایت زیر جلب مى‏کنیم:
ابو بصیر می گوید: امام صادق علیه السلام فرمود: هر گاه یکی از شما [بخواهد] ازدواج کند، چه می کند؟ عرض کردم: نمی دانم قربانت گردم، فرمود: هرگاه [کسی] قصد ازدواج داشت پس:
دو رکعت نماز به جا آورد و پس از نماز خداوند عزّوجلّ را سپاس گوید. آنگاه بگوید:« اللَّهُمَّ إِنِّی أُرِیدُ التَّزْوِیجَ فَقَدِّرْ لِی مِنَ النِّسَاءِ أَعَفَّهُنَّ فَرْجاً وَ أَحْفَظَهُنَّ لِی فِی نَفْسِهَا وَ مَالِی وَ أَوْسَعَهُنَّ رِزْقاً وَ أَعْظَمَهُنَّ بَرَکَةً وَ قَیِّضْ لِی مِنْهَا وَلَداً طَیِّباً تَجْعَلُهُ لِی خَلَفاً صَالِحاً فِی حَیَاتِی وَ بَعْدَ مَوْتِی.»
ترجمه دعا این است : « پروردگارا من می خواهم زنی را به همسری گیرم، پس از میان زنان، پاکدامن ترین آنان و نگهدارنده ترین شان نسبت به جان و مالم و آن که روزیش فراوان تر و برکتش افزون تر باشد برایم مقدّر بفرما و از او فرزندی پاک و برومند نصیبم کن که در زندگی و مرگ من جانشینی صالح برایم باشد.»

نکته پایانی :
در صورتی که به خواستگاری رفتید ، ضمن در نظر گرفتن معیارها و ملاک های ازدواج موفق از وسواس و سخت گیری بیش از حد اجتناب کنید و اگر حدود 60 تا 70 درصد شرایط را داشت ، حتما اقدام کنید ، مطمئنا با هنرمندی دو طرف می توانید بقیه شرایط را نیز در ادامه زندگی خودتان تکمیل نمایید .
امیدواریم با تلاش و استعانت از خداوند، بزودی همسرى شایسته بیابید و زندگى شاد و سعادتمندى در انتظارتان باشد.
موفق باشید. منتظر مکاتبات بعدی شما هستیم.